31 milyonluk iftar ihalesi

Batman kayyum

Batman kayyum

  • Batman Belediyesi kayyumu, seçim öncesinde belediyenin iftar yemeği ihalesini Batman GAP gazetesinin imtiyaz sahibi Mansur Obut'a 17 milyon 995 bin 450 TL'ye verdi.
  • Bu miktar, yeni ihale yapılmadan iş arttırımıyla 31 milyon TL'ye çıkarıldı. Seçimden önceki Cuma günü bankadan 60 milyon TL kredi çekilerek bu para ihale sahibine ödendi.
  • Kayyum ve işbirlikçileri bu tezgahı kurmuşken öncesinde ise iftar yemeğinin belediyece değil, Necat Nasıroğlu Külliyesi tarafından halka verildiği verildiği propagandası yapılmıştı.

MUSTAFA DOĞAN / BATMAN

Batman Belediyesi’nde kayyum talanda sınır tanımadı.  Yerel seçimler öncesinde geçen hafta belediyeye ait SELİS Kadın Merkezi’ni 25 yıllığına yıllık bin 500 TL’ye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına kiraya veren kayyumun, yaklaşık 31 milyon TL'ye iftar yemeği ihalesini de Batman GAP Gazetesi sahibi Mansur Obut'a verdiği öğrenildi.

Kayyum, 12 Mart-9 Nisan 2024 tarihleri arasında iftar yemeği, konser, söyleşi, ikram, dağıtım, etkinlik organizasyon hizmet alım işini Kamu İhale Kanunu uyarınca pazarlık usulü ile Batman'da yayın yapan Batman GAP gazetesi ve GAP Organizasyon Hizmetleri Basın Reklam Turizm Ticaret Limited Şirketi sahibi Mansur Obut'a 17 milyon 995 bin 450 TL'ye verdi. Yaklaşık maliyeti 21 milyon 863 bin 166 TL olarak belirtilen ihale bedeli, daha sonra 31 milyon TL'ye çıkarıldı. Belediye kasasında para bulunmadığı için bir bankadan 60 milyon TL kredi çekilerek, çekilen krediden söz konusu iftar yemeği ihale bedelinin ödendiği öğrenildi.

 

Külliye açılışı

 

Propaganda Külliye’den

Batman Belediyesi kentte iftar çadırları kurmazken, halkın vergileriyle karşılanan iftar yemeğinin ise Batman Belediyesi’nin değil, 10 Mayıs 2023’te Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hizmete açtığı AKP'ye yakın Nasıroğlu Ailesi’ne ait Necat Nasıroğlu Külliyesi tarafından verildiği propagandası yapılmıştı. Ramazan’ın ilk günlerinde Külliye’de verilen iftar yemeğinde konuşan AKP Batman Belediye Başkan Adayı Adil Sebati Ceylan, belediyeyi kazandıktan sonra şehrin her tarafından iftar çadırlarını kuracaklarını söylemişti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.