Têkor’da AKP-kayyum devri bitti

Ülker Özadikti

Ülker Özadikti

  • Bir dönem kayyum bir dönem de AKP tarafından yönetilen Têkor’da halk iradesine sahip çıktı ve yeniden DEM Parti’ye sorumluluk verildi. Belediye Eşbaşkanı Ülker Özadikti, “Bizim gelişimiz halkta büyük bir umut oldu. Digor’un yıllar sonra AKP’nin elinden alınmasına halk çok sevindi” dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından 2014’te kazanılan , ancak 2017'de kayyum atanmasıyla yönetimi değişen Têkor (Digor) Belediyesi, 2019'da AKP'ye geçmişti. AKP döneminde çözüm bekleyen birçok sorun devam etti. 2024 seçimlerinde ise Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) zafer kazandı. Ülker Özadikti ve Adem Oyman, yeni dönemin eşbaşkanları olarak mazbatalarını 3 Nisan'da aldı.

Têkor Belediye Eşbaşkanı Ülker Özadikti, seçim sürecini ve seçim sonuçlarını JINNEWS’e değerlendirdi. Ülker Özadikti, Têkor'un tarihine ve kadınların seçim sürecinde yaptığı çalışmanın önemine dikkat çekti. Ülker Özadikti, "Bizi tanıdıkça destekler arttı. Benim eşbaşkan adayı olmam kadınları sevindiriyordu ve bir coşku oluşuyordu. Bugüne kadar bunca parti seçim çalışması yaptı ama DEM Parti dışında hiçbirinde kadın yoktu. Kadın konusunda neler yapılabilir üzerinden düşünecek, kadınlarla empati kurabilecek kimse yoktu tarzı söylemlerle karşılaşıyordum. Biz çalışmalar yaptıkça mahallelerde büyük bir kadın potansiyeli oluştu" dedi.

Bu seçimi halk kazandı

Seçim süreci içerisinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan etkinliklerde güçlü bir kadın katılımı gördüklerini ifade eden Ülker Özadikti, şunları söyledi: “Burada şimdiye kadar partiye gelen hiç kadın yoktu ama bizim gelişimizle beraber bir kadın potansiyeli ortaya çıktı. Bundan sonra kadınların yaşadığı sorunlara kadınlarla iç içe olarak odaklanmamız lazım. Kadınlara sadece toplantılara katılma yönüyle yaklaşmamak lazım. Biraz da onları anlama ve yaşadıkları sorunları dinlemek, çözüm odaklı yaklaşmak lazım. Kadınlar ve gençler için Digor çok önemlidir ve biz bunu başardık, halkın desteği ile kazandık. Bizim gelişimiz halkta büyük bir umut oldu. Digor’un yıllar sonra AKP’nin elinden alınmasına halk çok sevindi. Seçim gecesi büyük bir telefon trafiği oldu. Çok fazla tebrik aldık ama biz şunu söylüyoruz; bu seçimi halk kendi çabası ve emeğiyle kazandı.”

 

Têkor(Digor) Belediye Eşbaşkanı Ülker Özadikti

 

Kadınlar yalnız bırakmadı

Sandıklar açılmaya başladıktan bir saat sonra diğer partilerin  sandıkları terk etmeye başladığını, evlerinin lambalarını söndürdüğünü belirten Ülker Özadikti, “Bizim halkımız gece yarısına kadar büyük bir coşkuyla kutlama yapıyordu. Hiç evden çıkmayan kadınlar o gece sokaktaydı. Biz büyük bir coşkuyla bu belediyeyi aldık ve hala coşku devam ediyor. Bugüne kadar tek başlarına evden çıkamayan kadınlar mahallede toplanıp geliyor. Partiye geliyorlar, ‘kadın eşbaşkanımız kazanmış onu yalnız bırakmayalım’ diyorlar. Bu durum beni inanılmaz mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

 

 

Hiçbir hizmetleri yok

5 yıl boyunca halka hiçbir hizmet yapılmadığını kaydeden Ülker Özadikti, şunları ekledi: “AKP tuzla buz oldu, tüm ampulleri patladı. Bizden önceki belediye başkanının bir makam aracı vardı. Bunu sürekli görüyorduk. Arabayı parçalayıp belediyenin önüne koymuşlar.” QERS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.