'Saygın' tecavüzcü!

Kadın Haberleri —

Uzman Çavuş

Uzman Çavuş

  • Şirnek’te 2 kadına cinsel saldırı girişiminde bulunan ve halkın öz savunma yapması üzerine tutuklanan uzman çavuş Zekeriya Çelik, kadınlara “yardım etmek" istediğini ileri sürerek, "mesleğimde saygın bir insanım" savunmasını yaptı.

Şirnex merkezde 12 Nisan'da yolda yürüyen iki kadına cinsel saldırıda bulunan Uzman Çavuş Zekeriya Çelik, açığa alındıktan sonra dün çıkarıldığı mahkemece "cinsel saldırı" suçlamasıyla tutuklandı. Çelik'in Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı Şırnak Sulh Ceza Mahkemesi'nde verdiği ifadelere ulaşıldı.

Yardım için binaya girmiş

Çelik, taciz ettiği kadınlara “yardım etmek” için binaya girdiğini ve olayda "mağdur" olduğunu ileri sürdü. Çelik, olay günü eşiyle tartıştığını ve hava almak için dışarıya çıktığını, tugaydan çarşıya doğru yürürken kadınlardan birsinin bir apartmana girdiğini ve sonrasından binadan "yardım edin" sesi duyduğunu iddia etti.

 MA’dan Zeynep Durgut’un haberine göre, tacizci uzman çavuş, binaya giren bir kişinin Kürtçe bir şeyler söylemesi üzerine koşar adımlarla yürüyemeye başladığını ve polis merkezinin olduğu sokağa doğru koşmaya başladığı sırada etrafını çeviren kişilerce darp edildiğini söyledi.

Suçsuz yere linç edilmiş!

Olay günü alkollü olduğunu itiraf eden Çelik, "Mesleğimde saygın ve sevilen bir insanım. Görevde yükselme sınavında başarılı olduğum için bir hafta sonra bu sınava girecektim. Böyle bir şey yapmam söz konusu değildir. Benim de bir ailem var. Bu olaydan dolayı kamuoyunda linç edildim" dedi. Çelik, ayrıca kendisine "iftira" atıldığını ve "iftira" atanlardan şikayetçi olduğunu dile getirdi. ŞIRNEX

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.