Sabotajcılar tutuklandı

Dünya Haberleri —

.

.

  • Bavyera’da, Rusya adına casusluk yaptıkları ve sabotaj planladıkları suçlamasıyla 2 kişiyi tutukladı. Dieter S. suçlamaları kabul etti.

Federal savcılıktan yapılan açıklamaya göre, tutuklananlar Ukrayna’ya yapılan yardımı sabote etmek, ABD askeri tesisleri de dahil olmak üzere potansiyel hedeflere saldırı düzenleme planı yapmakla suçlanıyor.

Açıklamada, Bavyera bölgesinin Bayreuth kentinde tutuklanan kişilerin kimliği, “Dieter S.” ve “Alexander J” olarak verildi. Açıklamada, Dieter S.'nin ekim ayından bu yana Rus istihbaratıyla bağlantılı bir kişiyle Almanya'da olası sabotaj eylemlerini görüştüğünü, asıl amacın Almanya'nın Ukrayna'ya verdiği askeri desteği baltalamak olduğu bildirildi.

Bu şüpheli ifadesinde, Almanya'daki askeri ve sanayi tesislerinin kullandığı altyapıya bombalı saldırı düzenlemek ve kundaklama planladığını kabul etti.

Zanlının, ABD askeri tesisleri de dahil olmak üzere potansiyel hedefler hakkında bilgi topladığı kaydedildi. Alexander J. ise mart ayından itibaren Dieter S.’e yardım etmekle suçlanıyor. Dieter S. ayrıca bazı hassas bölgeleri araştırarak, askeri malzemelerin fotoğraflarını ve videolarını çekip, bu bilgileri temasta olduğu istihbarat sorumlusuna aktarmakla itham ediliyor. BAVYERA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.