Çakas için karar duruşmasına davet

Yurt Dışı Haberleri —

Kürt siyasetçi Mehmet Çakas

Kürt siyasetçi Mehmet Çakas

  • Mehmet Çakas'ın avukatları ve hukuk bürosu Azadî e.V karar aşamasına gelen duruşma için belirlenen 10 Nisan'da Çakasın Celle'de mahkeme önünde dayanışma mitingi için çağrı yaptı. Açıklamada, “Mehmet'e ve tüm siyasi tutuklulara özgürlük! 129 a/b kaldırılsın! Kurdistan'daki savaşı durdurun!” denildi.

Son savunması 10 saat süren bir duruşmada 3 Nisan’da alınan Kürt siyasetçi Mehmet Çakas için karar aşamasına gelindi. Almanya’nın Celle kentinde 10 Nisan saat 9:30’da görülecek karar duruşması öncesi Avukatları ve Azadî e.V hukuk bürosu duruşma günü mitinge çağırdı. Mehmet Çakas’a özgülük çağrısı yapılan açıklamada, “hüküm açıklanırken kesin dayanışma gösterilmeli” denildi. 
“Kürt aktivist Mehmet Çakas Eylül ayının başından bu yana Celle'de yargılanıyor” diyerek yaşanan yargı sürecine dikkat çeken hukuk bürosu Azadî, Almanya’daki 129b davalarında Kürt siyasetinin kriminalize edildiğine dikkat çekildi. Azadî: “44 yaşındaki Çakas, savcı tarafından Almanya'da "terör örgütü" olarak nitelendirilen Kurdistan İşçi Partisi (PKK) üyesi olmakla itham ediliyor. Savunma makamı bu siyasi davada beraat talep ediyor. 
Mehmet şöyle diyor: "Milyonlarca masum Kürt gibi ben de terörizmle suçlanıyorum çünkü Kürt hareketi ahlaki ve hukuki nedenlerle değil, ekonomik ve siyasi nedenlerle terörist olarak damgalanıyor."
Mehmet Çakas'a karşı açılan davada karar 10 Nisan'da açıklanacak. Dayanışma komitesi saat 9.30'da Celle'deki mahkemenin önünde bir miting çağrısında bulunuyor. Çok sayıda kişi ile bir araya gelip dayanışmanızı gösterin!”
Azadî’nin duyurusu, “Mehmet'e ve tüm siyasi tutuklulara özgürlük! 129 a/b kaldırılsın! Kurdistan'daki savaşı durdurun!” çağrısı ile son buluyor. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.