Kürt mülteciye sınır dışı tehdidi

Yurt Dışı Haberleri —

Serhat Gültekin

Serhat Gültekin

  • Fransa, Türkiye’de politik çalışmalarından dolayı 15 yıl hapis cezası olan Serhat Gültekin’i Türk devletine teslim etmek istiyor. Gültekin, Paris havaalanında bulunan deport merkezinde tutuluyor.

Fransa’da siyasi sığınma talebinde bulanan Serhat Gültekin 4 Nisan 2021'de tutuklanmış, 2023 Aralık ayında denetimli serbestlik şartıyla tahliye edilmişti. O günden itibaren imzaya tabi tutulan Gültekin 10 Nisan Çarşamba sabahı imza atmaya gittiği sırada polisler tarafından kelepçelenerek Paris Havaalanı’nda bulunan deport merkezine götürüldü. 

Serhat Gültekin’i Türkiye'ye teslim edildiği taktirde ağır bir cezaevi süreci bekliyor. Gültekin’in nadir bir genetik hastalık olan marfan sendromu nedeniyle tıbbı bakıma muhtaç. Ayrıca iki kez pnömotoraks geçirmiş ve ciddi mide sorunları var.

Ajan cirit atarken!

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) “Gültekin’in Fransa’dan çıkarılması sadece sağlığı açısından risk teşkil etmekle kalmayacak, aynı zamanda Avrupa Birliği'nin sağlık ve yaşam hakkını güvence altına alan Temel Haklar Şartı'nı da ihlal edeceğinin” altını çizerek, sınır dışının kaldırılması için kampanya başlatmıştı. Gültekin’in sınır dışı için gözaltına alınmasına CDK-F twitter üzerinden yaptığı şu açıklamayla tepki gösterdi: “Gözaltı merkezine gönderilen Kürt aktivist Serhat Gültekin, işkence ve yıllarca hapis cezasıyla karşı karşıya kalacağı Türkiye'ye sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya. Fransa, Mehmet Kopal'ı Türkiye'ye teslim ettikten üç gün sonra yeni bir kurban vermek istiyor. Bu arada, Kürt yetkililere saldırı girişiminde bulunmaktan suçlu bulunan bir Türk gizli servis ajanı, Fransız topraklarında tamamen özgür bir şekilde yaşıyor.” HABER MERKEZİ

* https://www.ozgurpolitika.com/haberi-cifte-ajana-fransiz-guvencesi-188093

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.