Kürt gazetecilerin yanındayız

Dünya Haberleri —

Medya Haber ve Sterk Tv

Medya Haber ve Sterk Tv

  • Kıbrıslı aydınların Medya Haber TV ve Stêrk Tv’ye yönelik saldırılara karşı ortak yayınladığı bildiriye gazeteciler, milletvekilleri, siyasi parti liderleri, avukatlar ve Avrupa Konseyi parlementerleri imza attı.

BARAN HEBÛN/LEFKOŞA

Kıbrıslı aydınlar, Medya Haber TV ve Stêrk Tv’ye yönelik saldırılara karşı ortak bir bildiri yayımladı. Bildiriye gazeteciler, milletvekilleri, siyasi parti liderleri, avukatlar ve Avrupa Konseyi parlementerleri imza attı.

Bildiride Belçika polisinin Brüksel merkezli Kürt medyasına yönelik baskını şiddetle kınanarak şunlar belirtildi: “Bu baskınlar 'Kürt Gazetecilik Günü' kutlanırken ve hiçbir gerekçe gösterilmeden gerçekleştirilmiştir. Bu baskınlar, dünyanın dört bir yanındaki Kürtleri susturmak için giderek artan bir çaba içerisinde olan Türk Erdoğan rejimi tarafından düzenlenmiştir.

Belçika polisi tarafından uygulanan şiddeti, mülke verilen zararı ve Kürt gazetecilerin tutuklanmasını şiddetle kınıyoruz. Avrupa Birliği'ni, kendi merkezindeki bu kabul edilemez basın özgürlüğü ihlaline ilişkin bir açıklama yapmaya çağırıyoruz. Belçika'nın Türkiye ile olan gizli bağlantılarını kınıyoruz. Üstelik o aynı gün Türk ordusu Güney Kürdistan’da yeni bir işgal başlatmıştı.”

Tavır almaya çağırıyoruz

Avrupa kurumlarının sessizliğinin de eleştirildiği ve kınandığı bildirinin devamında şunlar aktarıldı: ''Kıbrıslı siyasi partileri ve Kıbrıs Gazeteciler Birliği’ni bu adaletsizliğe karşı tavır almaya çağırıyoruz. Biz buradayız. Kürt halkını bilgilendirme, dilini ve kültürünü koruma sorumluluğunu üstlenen Kürt gazetecilerin yanındayız. Başta Ankara olmak üzere dünyanın her köşesine gurur, haysiyet ve direniş mesajı gönderen Kürt gazetecilerin yanındayız. Türk işgali altındaki Kıbrıs için de, özgürlük, insanlık ve demokrasi için mücadele etmekte ısrar eden Kürt halkının yanındayız.”

Bildiriye imza atanlar

Giorgos Perdikis, Ekolojist-Sivil Koalisyon Hareketi Başkanı, eski Parlamento Üyesi

Dimitrios Papadakis, Avrupa Parlamentosu Üyesi

Kostis Efstathiou, Sosyalist Lefkoşa Milletvekili

Eleni Theocharous, eski Avrupa Parlamentosu Üyesi

Kenan Ayas’ı için kurulan gözlemevinin üyeleri

Efstathios Efstathiou, avukat

Socrates Tziazas, avukat

Dionysis Nikoletopoulos, avukat

Alekos Michaelides, gazeteci

Elina Stamatiou, gazeteci

Adamos Efstathiou, Omonia Yönetim Kurulu Başkanı

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.