CPT ile görüştüler

Yurt Dışı Haberleri —

Özgür Faik Erol ve Ömer Öcalan

Özgür Faik Erol ve Ömer Öcalan

  • DEM Parti milletvekili Ömer Öcalan ve Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Özgür Faik Erol, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecrit konusunda CPT yetkilileriyle görüştü.

Strasbourg’da CPT yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştiren DEM Parti milletvekili Ömer Öcalan ve Avukat Özgür Faik Erol temaslarıyla ilgili basına açıklamalarda bulundu. CPT yetkililerine Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve hukuksuzluklar konusunda bilgiler verdiklerini belirten Ömer Öcalan, CPT yetkililerinin buna karşın üye ülkelerin izinleri olmadan ziyaretlerinin raporlarını açıklayamadıklarını kendilerine aktardıklarını ifade etti.

Dinlediler not aldılar

Ömer Öcalan, CPT’den bu konuda hassas olmasını ve Türkiye’ye baskı uygulamasını talep ettiklerini belirtti. Dem Partili Öcalan; “Kürt halkı açısından sayın Öcalan’ın durumu kaygı verici noktaya ulaştı. Sağlığı ve güvenliği ile ilgili durumun hem bizlerin hem avukatların hem ailesinin hem de Kürt halkının kaygılarını kendilerine ilettik. Artık İmralı’da hukukun tamamen askıya alındığını belirttik. Bizi dinlediler notlarını aldılar.” İlgili devletin onayı olmadan raporları yayınlayamadıklarını Dem Parti milletvekili Ömer Öcalan’a söyleyen CPT temsilcileri daha fazla bilgi vermekten kaçındı. 

CPT daha caydırıcı olmalı
CPT Genel Sekteri ve diğer yetkililerle yapılan görüşmeye katılan Avukat Özgür Faik Erol da, İmralı’daki şartlar göz önüne alındığında bu şartlardaki bir cezaevini 25 yıldır denetleyen bir kurum olarak CPT’nin caydırıcı bir misyon edinmesi gerektiğini ilettiklerini belirtti.

CPT’nin mevcut tavrının Türkiye’yi tecrit politikalarını konusunda cesaretlendirdiği eleştirisini yaptıklarını belirten Erol, “Sayın Öcalan ve onun durumunu takip eden Kürt halkının endişelerini ve kaygılarını giderecek bir yaklaşım, bir tutumun geliştirilmesi şart. Bunun için de biz üzerimize düşen ne varsa hepsini yapmak durumundayız” dedi. STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.