'Aşkla Sana' Köln’de gösterildi

Kültür/Sanat Haberleri —

‘Aşkla Sana’ belgeseli gösterimi

‘Aşkla Sana’ belgeseli gösterimi

  • THKP-C kurucusu, 68 kuşağı öncülerinden Hüseyin Cevahir anısına çekilen ‘Aşkla Sana’ belgeseli Almanya’nın Köln kentinde gösterildi.

Filmform NRW’de Pazar günü gösterilen belgeseli çok sayıda kişi izledi. Gösterime, belgeselin yönetmeni Arin İnan Arslan, yapımcısı ve Cevahir’in yeğeni Filiz Özkan ile mücadele arkadaşı Ertuğrul Kürkçü de katıldı. Belgeselin ardından, yönetmen Arslan ve yapımcı Özkan çekim sürecine ilişkin bilgi verirken, Kürkçü ise Cevahir ile anılarını anlattı.

Etkisi 50 yıldır sürüyor

Cevahir’in yeğeni Özkan, dayısını, annesinin duvardaki siyah beyaz fotoğrafa bakarak ağladığı biri olarak tanıdığını anlatarak, “Büyüdükçe dayımı ve mücadelesini tanımak istedim. Öldürülüşünün 50’nci yılında belgeseli tamamlamak istediysek de pandemiden dolayı gecikti. Dayımın birçok arkadaşına ulaşamadık” dedi. Ardından konuşan Kürkçü ise dönemin mücadelesine örnek teşkil etmesi açısından Hüseyin Cevahir’in belgeselinin yapılmasının ve üzerine konuşulmasının önemine dikkat çekerek, “Belgeselde konuşan arkadaşlar süreci anlatmış. Dönemin yarattığı etki 50 yıldır sürüyor. Bir dönemin önemli bir kesitinin aktarıldığı bu belgesele emek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Hüseyin Cevahir’in mücadelesi

'Aşkla Sana' belgeseli üç gün süren kuşatmanın ardından 1 Haziran 1971 sabahı, İstanbul-Maltepe'de Mahir Çayan ile birlikte kaldıkları evde vurularak öldürülen Hüseyin Cevahir’in  yaşamını ve mücadelesini anlatıyor. Yapımını Cevahir'in yeğenleri Filiz Özkan ve Çağdaş Cevahir Özkan’ın, yönetmenliğini Arin İnan Arslan'ın ve danışmanlığını Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim üyesi Doçent Dr. Bülent Küçük'ün yaptığı belgeselin Avrupa'daki gösterimini “Avrupa 78'liler” düzenliyor. KÖLN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.