Kamplardaki Kürtlere sahip çıkılmalı

Yurt Dışı Haberleri —

  • Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) ara kongresini gerçekleştirerek yönetimini güçlendirdi. DKTM’nin çalışmalarını değerlendiren yurttaşlar, kamplarda kalan Kurdistanlılara yeterince sahip çıkılmadığı eleştirisinde bulundu.

Almanya’nın Stuttgart kentinde faaliyetlerini sürdüren Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) ara kongresini gerçekleştirdi. ABZ Stuttgart Konukevi’ndeki kongre, Stuttgart DKTM Eşbaşkanları Pervin Azadî ve Mesut Dağhan’ın selamlaması ile başladı. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında açılışını gerçekleştiren Stuttgart DKTM 5 Mayıs’ta gerçekleştirdiği ara kongre ile hem faaliyetlerini masaya yatırdı hem de yönetimini güçlendirdi.

‘Kürtlerin yanındayız’

Almanya Marksist-Leninist Parti (MLPD) Stuttgart temsilcisi Hans Fischer yaptığı konuşmada Kürt basınına yönelik Belçika polisinin operasyonunu hatırlatarak, Almanya’daki siyasetçilerin hiçbirinin buna itirazı olmamasını eleştirdi. Fischer, Kürt Özgürlük Mücadelesini selamlayarak Türk devletinin her gün Kurdistan’ı bombaladığını ve başta Almanya olmak üzere bütün Avrupa’nın buna sessiz kaldığını söyledi. Kurdistan özgür olana kadar Kürtlerin mücadelesinin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

‘Derneklerimize sahip çıkalım’

HDP Almanya Temsilcisi ve HDP 24-26. dönem Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız DKTM’lerin önemine vurgu yaparak diasporadaki Kürtlere duyarlılık ve derneklerine sahip çıkma çağrısında bulundu. Faysal Sarıyıldız, “Derneklerimiz çok kıymetlidir. Her arkadaş imkanları ölçüsünde yer almalı, destek vermelidir. Emek veren bütün arkadaşlarımızı kutluyorum. Özgürlük umudu ve inancıyla hepinizi saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

‘Tecridi yerle yeksan edelim’

Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Mesut Dağhan ise “Kongremizin amacı, hamle ekseninde kitlesel örgütlenmek ve tecrit politikasını yerle yeksan etmektir. Çünkü bizler uluslararası komplonun sadece sadece örgütlü mücadele ile boşa çıkarılabileceğini biliyoruz ve buna inanıyoruz” dedi. Mesut Dağhan konuşmasının devamında Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

‘Kamplardaki Kürtlere sahip çıkılmalı’

DKTM’nin faaliyetine ilişkin sunulan raporların okunmasının ardından  salonda bulunan delegelere ve dernek üyelerine de söz hakkı verildi. Stuttgart DKTM çalışmalarına ilişkin yurttaşlar kamplarda bulunan Kurdistanlılar ile daha fazla dayanışma içerisinde olunması beklentisini dile getirdi. Kürt mültecilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekilen konuşmalarda, intiharlara da dikkat çekilerek diasporadaki Kürt kurumlarının mülteciler konusunda daha fazla insiyatif alması gerektiğine dikkat çekildi.

Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Mesut Dağhan ve Pervin Azadî’nin eşbaşkan olarak devam ettiği yönetime yeni isimler eklenerek yönetim güçlendirildi. STUTTGART

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.