Gençlik Öcalan’ın izinde

Yurt Dışı Haberleri —

Gençlik

Gençlik

  • “Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" hamlesinini ikinci aşaması kapsamında İsviçre'nin Basel kentinde “Gençlik ve Önderlik” başlıklı bir panel organize edildi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) tarafından 20 Nisan’da Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (CDK-BL) düzenlenen panele gazeteci Adar Gulan ile Sefkan Kobanê konuşmacı olarak katıldı. Kürt Halkı Önderi Abdullah Öcalan’ı ve PKK tarihini anlatan bir sinevizyon gösterimi ardından konuşan Adar Gulan “Biz kimiz ve nereden geldik” sorularına yanıt aramanın önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Biz kendi toprağımızdan koptuk ve kendi toprağından uzak olmak bizde nasıl bir kişilik yaratıyor? Göçmenliği bir tek fiziksel olarak yaşamıyoruz; kişiliğimizde, benliğimizde değişimler oluyor. Kendi gerçekliğimizden uzaklaşıyoruz. Önder Apo her zaman ‘Ben çocukluk hayallerime asla ihanet etmedim’ diyor. Şu soruları özellikle Avrupa’da yaşayan bizler kendimize soralım: Nasıl yaşamalı? Ne yapmalı? Nerede başlamalı? Eğer bizler buna samimi yanıt olursak çok şey yaşarız.”

Şehitlerden ders çıkaralım

Sefkan Kobanê ise İmralı tecridine ve özgürlüğü için yürütülen hamleye ilişkin konuştu. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan üç yıldır haber alınamadığının altını çizen Kobanê, “Gençler Önder Apo’ya daha fazla sahip çıkmalı” dedi. Avrupa’da gençliğin sistem içinde kaybolduğuna vurgu yapan Kobanê, “Avrupa’da gençlik nasıl yaşıyor? Bakıyorsun sisteme teslim oluyor ve kimliğinden uzaklaşıyor. Sizlere, fedai eylem yapıp şehit düşen Rojhat ve Erdal yoldaşların mektuplarını okumanızı ve ders çıkmanızı öneriyorum. Rojava’da da, dağlarda da süren mücadele, gençlik ruhudur. Bunun için gençler, yoldaşlarıyla ilişkilerini güçlendirmelidir” diye konuştu.

Panel sonunda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri açılarak “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganları atıldı.

BASEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.