Veysel Karani'ye bile 37 milyon borç

Enes Cengiz ve Berfin Evren

Enes Cengiz ve Berfin Evren

  • AKP, Sêrt'in (Siirt) Hawêl (Baykan) ilçesine bağlı 11 bin nüfuslu Ziyaret (Veysel Karani) Belde Belediyesi’ni 37 milyona yakın borçla bıraktı.

Ziyaret Beldesi’ni 36 milyon 389 bin 498,75 TL borçla devraldıklarını belirten Belediye Eşbaşkanları Berfin Evren ve Enes Cengiz, bir önceki yönetimin tahribatlarına rağmen hizmet vereceklerini söyledi.

Sêrt'in Hawêl (Baykan) ilçesine bağlı Ziyaret (Veysel Karani) Belde Belediyesi’nde 31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) birinci parti oldu. DEM Parti'nin kazanmasının ardından belediyeye bırakılan borç da ortaya çıktı. 2019 yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nden belediye başkanı seçilen ve daha sonra AKP'ye geçen Murat Akgün, belediyeyi 36 milyon 389 bin 498,75 TL borçla teslim etti. Belediyenin İller Bankası'na 6 milyon 598 bin 217.08, yapı teminatlı ikraz krediye 6 milyon 233 bin 792.83, malzeme teminatlı ikraz krediye 4 milyon 852 bin 918.78, vergi dairesine 5 milyon 163 bin 790.52, Sosyal Güvenlik Kurumu'na 593 bin 589, piyasaya 11 milyon 826 bin 829, depozito ve icra sendikasına 805 bin 754.57 ve elektriğe 314 bin 606.31 TL borcu bulunuyor. 

Tamamen kilitlemiş

Ziyaret Belediye Eşbaşkanı Enes Cengiz, “Şu an anlayacağınız önceki dönem belediye başkanı, belediyeyi tamamen kilitlemiş. Çalışmalarımızı engellemek için fazladan bir sürü elemen koymuşlar. Kullandığımız elektrik, mahallede kullandığımız iş makinaları hepsi borçla çalışıyor ama kendimize inanıyoruz, güveniyoruz, biz bunların üstesinden geleceğiz. Ziyaret’e laik olduğu hizmeti yapacağız” dedi.

 

 

Nasıl harcanmış bilmiyoruz

Borçlara rağmen önceki dönem belediyenin hiçbir şey yapmadığını kaydeden Cengiz, “Futbol sahası ve tekstil fabrikası yapılmış ama bunlar da tamamen bakanlıkların hibesinde. Onun dışında görünen hiçbir şey yok. Bu para nasıl harcanmış, nereye gitmiş henüz bilmiyoruz” diye konuştu.  

Dini turizmin önemi

Cengiz, 2014’te de planladıkları müze projesini hayata geçireceklerini belirterek, şunları paylaştı: “Burayı Konya’daki Hz. Mevlana'ya benzer bir projeyle bir müze şekline dönüştürmeyi düşünüyoruz. Onun dışında, burası dini turizm açısından çok önemlidir. Misafirhane, konaklama yerlerimiz yok. Gelen misafirlerimizin gidip dinleneceği bir yer olmadığı için, bir mesire alanı yapmak ilk planlarımızdan biridir.”

Yandaşlarına hizmet etmişler

DEM Parti’nin en genç Belediye Eşbaşkanı olan Berfin Evren (19) ise önceki yönetimin halka değil de kendi yandaşlarına hizmet ettiklerini belirterek, “Belediyenin kapılarını halkın üzerine kapatan bu tekçiliğe dayanan sisteme karşı belediyenin kapılarını halka açtık. Tüm halkımızla birlikte demokratik, eşitlikçi, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmaya dayalı bir belediyecilik etrafında toplanmak için çalışıyoruz” dedi. SİİRT

 

* * *

Dêrik'te x-ray cihazları söküldü

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) yönetimine geçen Dêrik Belediyesi'nde x-ray cihazları kaldırıldı. Belediye yönetiminin X-ray cihazlarını kaldırması yurttaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. 

Kayyumlar döneminde belediyelerin karakola çevrildiğini hatırlatan Dêrik Belediye Eşbaşkanı Cengiz Temelli, "Halkımıza seçim sürecinde karakola çevrilen belediyelerimizin yeniden halkın belediyesi olacağının sözünü vermiştik. Halkımız üzerine düşeni yaptı. Biz de üzerimize düşeni yapmak amacıyla ilk olarak x-ray cihazlarını kaldırarak başlamak istedik. Önümüzdeki günlerde yapacağımız hizmetlerle de halkımıza layık olmaya çalışacağız" dedi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.