Girdikleri çadırdan çıkamadılar

.

.

  • Metîna'nın Golka Direniş Alanı’nda çadıra giren Türk askerleri çıkamadı. Gerillanın imha ettiği çadırda 4 asker de öldürüldü.

Türk ordusunun 16 Nisan'da başlattığı Metîna merkezli yeni işgal saldırısına karşı direnen gerilla, eylemlerle de yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, şu bilgiler verildi:

Metîna Bölgesi

* Golka Direniş Alanı’nda 2 Mayıs saat 18.30’da çadıra giren işgalci Türk askerleri, orta otomatik silahlarla hedeflenerek vuruld; 4 asker öldürüldü, çadır imha edildi.   

Şehîd Delîl Batı Zap

* Girê FM Direniş Alanı’ndaki 1 MOBESE kamerası, 29 Nisan saat 19.45’te imha edildi.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki 4 MOBESE kamerası da  1 Mayıs saat 13.30, 15.00, 15.40 ve 16.45’te imha edildi.

Bombardıman sürüyor

* Türk savaş uçakları, 1 ve 3 Mayıs’ta Garê'nin Deşta Nehlê ve Deşta Kafya alanlarını 10 kez; Metîna'nın Bêşîlî, Şêlazê ve alanlarını 4 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Bahar Direniş Alanı'nı 5 kez; Xakurkê'nin Sinînê alanını 2 kez ve Zap'ın Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı'nı 1 kez bombaladı. Golka ve Şêlazê alanları, saldırı helikopterleriyle de bombalandı. BEHDÎNAN

 

 

* * *

Gever'de saldırı bir haftayı geçti

Gever’e bağlı Tiloran’a Jêr ve Tilorana Jor köylerinin bulunduğu yayla ve meralarda 27 Nisan’da başlayan askeri saldırı ve abluka, ikinci haftaya giriyor.

Colemêrg’in (Hakkari) Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Tilorana Jêr ve Tilorana Jor köylerinde askeri 27 Nisan günü askeri saldırı başlatıldı. Saldırının, her iki köyün Sipêrêz Dağı, Horê, Berê Sor, Warê Conî yaylaları başta olmak üzere, bu yaylalara giden yolun köprülerinden itibaren tüm alanlara kadar yayıldığı öğrenildi.

Türk askerlerinin, Tiloran köylerinin geçiş güzergahı üzerinde olan Pagê köyünden ve Tiloran Jor köyüne kadar giriş çıkışları zırhlı araçlarla tuttuğu ve köye giren çıkan yurttaşlara kimlik kontrolü yaptığı belirtildi.

Bir haftadır süren saldırı kapsamında askerlerin, her gün saat 03.00 sıralarında başlayıp 14.00’e kadar, köyün tamamını ablukaya alarak kimlik kontrolü, üst ve araç arama uygulamalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Sipêrêz ve Omerê dağlarının bulunduğu alanlarda, aralıklarla İHA ve SİHA hareketliliği de yaşanıyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.