Belediye halkındır, istifa et Begit!

Birecik açıklama

Birecik açıklama

  • Bêrecûk Belediyesi önünde bir araya gelen DEM Parti'liler, halk iradesini yok sayan Mehmet Begit'e "istifa et" diye seslendi. 

Riha'nın Bêrecûk (Birecik) ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) seçilen ancak 29 Nisan’da istifa eden Mehmet Begit'e dair tepkiler sürüyor. DEM Parti Belediye Eşbaşkanı Berivan İlkaya Manas ile Riha Milletvekili Ömer Öcalan'ın da aralarında olduğu yüzlerce kişi, belediye binası önünde açıklama yaptı. Polis engeline rağmen yapılan açıklamada “Hırsız Begit istifa et” sloganı atıldı. Ayrıca "İrade gaspına hayır, istifa et", "Hırsızlığa prim yok", "Belediye halkındır öyle kalacak" ve "Halk hakkı olanı almaya geldi" dövizleri taşındı. 

Yalan bayrağıyla çalamazsın

Belediye Eşbaşkanı Manas, "Birecik’te 22 bin oy çalınmıştır. Bu eşine az rastlanır bir hırsızlıktır” diyerek, şunları söyledi: “Bu belediye halkındır, yalanlarla çalamazsın. Yalan bayrak siyasetiyle çalamazsın. Onurlu davran ve istifa et. Bu işin başka çözümü yok. Bu zat (Begit) Birecik Belediyesi'nin mallarını, dükkan ve arsalarını satış yetkisini kendine istemiş ve meclis üyelerimiz kabul etmemiş. DEM Parti'de AKP belediye başkanıymış gibi davrananlara prim verilmemiştir, müsamaha gösterilmemiştir. Bu zat DEM Parti'de hırsızlık yapamayacağını anlayınca partiden istifa etmiştir."

İsfa gerekçesi hırsızlıktır

DEM Parti İl Eşbaşkanı Bekir Karakeçili de Begit'e "onurlu ol, istifa et" çağrısı yaptı. Karakeçili, "Partimiz hırsızlığa ve ranta izin veremez. Begit halkın vicdanında bir hırsız. Begit'in istifa etme gerekçesi bayrak, Atatürk değil, hırsızlık yapamayacak olmasıdır. Hırsızlık için bayrağı kendine kılıf yapmak istiyor. Zerre kadar onurun varsa istifa ederek belediyenin yönetimini Birecik halkına devredersin" dedi. 

DEM Parti'ye oy verildi

Begit'in köyü olan Mezralı'dan açıklamaya katılan Murat Karadaş da “Halk sana değil, DEM Parti’ye oy verdi" dedi. Karadaş, şöyle konuştu: "İstifa et tekrar seçime gidelim. Alacağın 200 oydur. Mezralıları hiçe saydın. Diğer partilere gitmek için planlar yapıyorsun. Begitler ve Mezralıların şerefi ve onuru için istifa et. Ben Mezralı’da oturuyorum ve 25 yıldır bu partiye oy veriyorum. Sen benim oyumu yok saydın. Annem yatalaktı ve o halde oy kullandırmaya götürdüm. Benim annemin vebali ne olacak? Begit’in ailesi tarafından dışlanması gerek. Şu an Begit’i destekleyen sadece DEM Parti’ye oy vermeyenlerdir.” RIHA

 

* * *

 DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan

Müdürün oğlu Fil de belediyeden beslenmiş

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, hayalet seçmen olduğunu tespit ettiği Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil’in oğlunun Akdeniz Belediyesi Personel şirketinden her ay düzenli maaş aldığının ortaya çıktığını söyledi. Meclis'te açıklama yapan Bozan şöyle konuştu: “Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü Ebubekir Fil seçmen kaydında neden usulsüzlük yapar? Neden kendisiyle birlikte ailesinin kaydını Akdeniz’e taşır? Elbette sebebi ayrıntıda gizli. Fil’in oğlu Rıdvan Fil, Akdeniz Belediyesi Personel şirketinden her ay düzenli maaş almakta. Daha ne kadarını ifşa edelim? İçişleri Bakanlığı önceki dönemde yapılan usulsüzlükleri araştırmak için daha neyi bekliyor?” MERSİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.