5 kentte onlarca gözaltı

.

.

  • Mêrdîn, İzmir, Bursa, İstanbul ve Mersin'de yapılan ev baskınlarından onlarca kişi gözaltına alındı.

Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesi Marîn kırsal mahallesinde sabah saatlerinde üç eve baskın yapıldı. Ev baskınlarında Abdürrahim Dayan gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Dayan’ın İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldüğü öğrenildi. Artuklu ilçesinde önceki gün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Özgür Zirek ve Nurullah Durmaz isimli öğrenciler ise Emniyet işlemlerinin ardından adliye sevk edildi.

İzmir'de yönetmen Koray Kesik, evi basılarak gözaltına alındı. Yönetmen Kesik, içerisinde Bakur belgeselinin de bulunduğu birçok filme görüntü ve sanat yönetmenliği yaptı. Kesik'in yer aldığı yapımlar içerisinde, "Devrimci Gençlik Köprüsü", "Geçmiş Mazi Olmadı" gibi belgeseller de bulunuyor.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde birçok farklı adrese eş zamanlı polis baskını düzenlendi. Gerçekleştirilen baskınlarda aralarında Sabiha Toktaş, Saliha Toktaş, Nesiba Akan, Yusuf Yağız, Mahmut Yıldırım, Sadiye Çelik, Nurcan Apakan, Elif Karatekin, Mazlum Aymaz, Emine Borne ve Yusuf Vural’ın bulunduğu 20’yi aşkın kişi gözaltına alındı. “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla Bursa İl Emniyet Müdürlüğüne götürülenlerin ifade işlemlerine dün öğleden sonra başlandı.

İstanbul’da polis birçok adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Baskınlarda gözaltına alınanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Saraçhane’den Taksim’e yürümek isteyen emekçiler olduğu belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında Halkevleri, SOL Parti, Devrimci Hareket, Devrimci Gençlik Dernekleri, Sosyalist Mücadele İnisiyatifi üyelerinin de olduğu öğrenildi. Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamada, “1 Mayıs’ta hukuksuz Taksim yasağına karşı direndikleri gerekçesiyle 47 kişinin evinin basıldığı bilgisini aldık. Gözaltıların takibi için Emniyet’e geçeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

 Mersin'de, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sosyal medyadan "Örgüt propagandası" yaptığı öne sürülen kişiler için Tarsus, Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde eş zamanlı baskınlar düzenledi. Gözaltına alınan 7 kişi, İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.